PG: 64642-2 Swish:1236640064
072-5566090
info@djurskyddetvasterbotten.se

Leon

Leon

Då matte Elin meddelade oss att hon tappat sin 16 år gamla, nyopererade katt kunde vi ju inte annat än att hoppas att han skulle ta sig hem snabbt.

Knappt två veckor senare fick vi ett samtal från en kvinna som sett en röd katt som verkade vilsen i bostadsområdet. Vi kopplade ihop dessa och fick senare ett mail från Elin (nedan något modifierat):

”Tack för tipset, det var Leon!! Jag är så otroligt lycklig och lättad, 12 dygns oro och letande dygnet runt utmynnade i något bra! Kvinnan som ringde djurskyddet hade sett Leon på grannens trappa. Det visade sig att Leon hade dykt upp där några dagar tidigare och tagit sig in, ätit upp deras katters mat
och sedan lagt sig för att sova på övervåningen.

Det äldre paret som han gick in till berättade senare att han fick stanna där till fredag kväll då de släppte ut honom eftersom de skulle åka bort under helgen. Under helgen blev han matad av kvinnan som ringde Djurskyddet, och när det äldre paret återvände hem på söndag kväll satt Leon och väntade på dem.

Efter tipset var jag och letade efter Leon och idag vid lunchtid stötte jag på en man och frågade om han sett en röd, långhårig katt. Då berättade han att han hade en sån katt som låg och sov på övervåningen! Och det var Leon!

Han såg ut att må väldigt bra och var mest bara irriterad över att han blev störd i sin skönhetssömn. Han är nu åter hemma hos mig igen och jag är så himla glad!”