PG: 64642-2 Swish:1236640064
072-5566090
info@djurskyddetvasterbotten.se

Nisse & Siri

Nisse & Siri

Nisse och Siri hittades vid en cykelbana i ett bostadsområde i Umeå. Kattungarna var då ca 6 veckor gamla och hade dumpats vid skogskanten där de låg helt förskräckta. Den förbipasserade kvinnan plockade upp ungarna, tog med sig dem hem och lade sedan in ett inlägg i Djurskyddets gästbok där hon berättade om de upphittade katterna. Kvinnan, som inte var van vid katt, skrev att den som ville kunde få katterna gratis, en eller båda.

Djurskyddet ringde genast upp kvinnan och hämtade kattungarna. De placerades tillsammans med andra katter, avmaskades, fick bra mat och kärlek. Syskonparet växte till sig och blev mer och mer tillgivna!

De omplacerades till ett par där de idag lever lyckliga – nu betydligt större och båda kastrerade! Tanken på att Nisse och Siri skulle ha dött i skogen eller att de omplacerats var för sig redan vid sex-sju veckors ålder, när de hela tiden varit så beroende av varandras sällskap, känns jobbig att tänka på eftersom det alltför ofta händer dumpade kattungar. Vi tänker hellre på hur fina de blivit och vilket bra liv de har tillsammans med sina nya ägare!