PG: 64642-2 Swish:1236640064
072-5566090
info@djurskyddetvasterbotten.se

Kattungar

Kattungar

Vaktmästaren på Hagaskolan i Umeå kontaktade Djurskyddet då han sett två-tre fyraveckors kattungar komma fram under lastbryggan på skolan. Lastbryggan var helt gjuten i cement med en kortsida i grov plåt som också denna var orubblig. I plåten fanns ett hål på ca 7×15 cm där ungarna kikade fram, detta var alltså enda ingången till utrymmet under bryggan.

Djurskyddet kom dit och två ungar hoppade självmant ut ur hålet, trots lite fräsande. Den sista ungen hörde vi pipa där under men inget kunde få den att komma fram. Ett sent kvällsprojekt inleddes då enda sättet att komma under lastbryggan var att hacka en grop i asfalten för att på så vis kunna komma under plåten. Ett hål stort nog för en djurskyddsarbetare att klämma sig igenom med vissa påknuffningar tog ca 1,5 timmar att göra, sedan var det bara att leta rätt på ungarna med ficklampan.

Det visade sig vara två rädda bebisar kvar som fräsandes försökte fly men de kunde snabbt tas in i medtagen transportbur för att återförenas med sina syskon. De vildfödda ungarna är magra och stödmatas nu med mjölkersättning, insatserna för att fånga in mamman fortsätter även om hoppet just nu känns litet då vi tror att hon lämnat ungarna för att klara sin egen överlevnad, därav ungarnas modiga framfart kring lastbryggan. Tre flickor och en pojke har det i alla fall gott och varmt i Djurskyddets trygga förvar, de busar och har alla gjort sin premiär på lådan!