PG: 64642-2 Swish:1236640064
072-5566090
info@djurskyddetvasterbotten.se

Omplacering kaniner

Omplacering kaniner

Vi får ständigt in nya kaniner som söker ett permanent hem. Fyll i detta formulär: http://www.djurskyddetvasterbotten.se/intresseanmalan-kanin/ om du är intresserad av att adoptera en kanin. Oftast har vi inne kaniner som inte hunnit läggas upp på hemsidan än, men finns ingen passande kanin inne läggs du på en väntelista tills den rätta kaninen för dig dyker upp.

Kaniner är inte burdjur!

Vi är väldigt noggrann med att djuren vi omhändertagit ska komma till ett bra förevigt hem. Kaniner kan leva över 10 år och vi vill hitta hem där en kanin kan få känna kärlek och omvårdnad resten av sitt liv.

För att en kanin ska må bra behöver den möjlighet att få utlopp för sina naturliga beteenden, såsom att hoppa och springa runt. Det är inte möjligt för en kanin i bur. Därför placerar vi inte kaniner till ett hem där kaninen kommer sitta i bur, eftersom att vi anser att kaniner har rätt till ett fritt liv.

Vi söker därför hem där kaninen får vara frigående, vilket är en otrolig glädje för den. Alternativt ett hem där kaninen får bo i ett större hägn när det inte är möjligt att passa den, eller hem som med andra lösningar ser till att kaninen har det den behöver för att må bra.

Inga nybörjar-djur

Många kaniner vi får in har haft en tuff start i livet. I kombination med att kaniner är bytesdjur är de ofta väldigt stresskänsliga. Därför behöver många av kaninerna vi får in ett lugnt och tryggt hem där de kan få tina fram i lugn och ro. 

Kaniner är till skillnad från vad många tror inte bra nybörjar-djur för barn, eftersom att kaniner sällan tycker om hastiga rörelser, höga ljud eller att bli buren. 

Kaniner är flockdjur

De flesta kaniner mår som bäst med en kompis av samma art. Trots att en människa kan ge bra sällskap till en kanin går det aldrig att ersätta det sociala band två kaniner kan få tillsammans.

Därför söker många av de ensam-kaniner vi får in ett hem där de kan få en kompis. Finns det ingen kanin i hemmet sedan tidigare hjälper vi till att para ihop en passande kompis när det dyker upp någon.

Kostnad

Veterinärkostnaderna skiljer sig åt om det gäller en hona eller hane eftersom kastrering av honor innebär en större operation, vi har därför olika pris på katterna beroende på kön.

1100 kronor för kastrerad hane
1500 kronor för kastrerad hona
(Kaninerna är även bettfelskontrollerade hos veterinären)
500 kronor för kaninunge (+ kastreringskrav när gammalt nog)