PG: 64642-2 Swish:1236640064
072-5566090
info@djurskyddetvasterbotten.se

Omplacering av katter

Omplacering av katter

Det finns fler katter inne än vad vi hinner lägga upp på hemsidan. Är du intresserad av att adoptera från oss skicka gärna in en intresseanmälan: http://www.djurskyddetvasterbotten.se/intresseanmalan-katt/

En stor del av vårt arbete handlar om att se till att de katter vi har får nya, bra och permanenta hem.

Genom att köpa en katt från oss vet du att den är vaccinerad, kastrerad och id-märkt (med undantag för kattungar, se nedan), något du annars måste bekosta själv. Köper du en kattunge vet att den är minst 12 veckor gammal och alltså redo att lämna sin mamma.

Du vet också att du alltid kan vända dig till oss med frågor och om något skulle hända och katten måste flytta kan du vända dig till oss. Ditt ekonomiska bidrag kommer att gå till att hjälpa en annan katt till ett drägligt liv.

Olika katter till olika hem

Men, vi släpper naturligtvis inte iväg våra katter till vem som helst utan vill försäkra oss bland annat om att det är ett genomtänkt beslut från din sida. Katter blir i genomsnitt 15 år gamla och du har ansvaret för katten hela livet! Olika katter passar olika personligheter, boende och livssituation, vi vill därför veta så mycket som möjligt om hur katten skulle få det hos dig för att kunna hitta en katt som passar.

När vi omplacerar katter som är i behov av utevistelse ser vi helst att de hamnar i lugnare områden utan mycket trafik, att föredra i utkanten av eller utanför staden. När det gäller innekatter vill vi gärna att dessa får tillgång till innätad balkong eller rastgård så att de kan känna dofter och höra alla ljud. Innekatter behöver extra mycket stimulans!

Kastreringskrav

Vi vill att alla katter från oss ska vara id-märkta och kastrerade, något som ingår då man köper en vuxen katt från oss. Vill man ha en kattunge ställer vi som krav att denna kastreras och id-märks vid ca 6 månaders ålder, något som vi bekostar. Vi vill att kattungen är enbart inomhus tills detta är genomfört.

Kostnad

Veterinärkostnaderna skiljer sig åt om det gäller en hona eller hane eftersom kastrering av honor innebär en större operation, vi har därför olika pris på katterna beroende på kön.

900 kronor för hane
1200 kronor för hona

Vi vill att kattungar flyttar tillsammans med någon annan katt eller får komma till ett hem med katt sedan tidigare.

Förbered dig

Ta till dig så mycket information som möjligt om kattskötsel innan du skaffar katt så slipper du bli överraskad av vad som krävs av dig. Du kan låna böcker om kattskötsel på biblioteket eller läsa på internet. Vi rekommenderar sidan kattstatus.se, där du hittar mycket nyttig information om din nya vän. Du kan också läsa mer på vår sida om kattskötsel eller hitta mycket annan information om katter genom våra länkar.

Våra katter finns på flera orter i Västerbotten, men huvudsakligen i Umeå. Detta skall dock inte ses som något hinder då transport i regel går att ordna.

Privatägda katter

Vi hjälper även till med omplaceringar av privatägda katter i mån av plats. Det är dock inget vi gör utan ersättning.

Först vill vi att ägaren själv annonserar och aktivt letar ett nytt hem. Glöm inte bort att annonsera i tidningar. Viktigt är att göra hembesök i kattens eventuellt nya hem!

Katterna här

På denna sida finns många av våra omplaceringsbara katter, men skulle du inte hitta någon som faller dig i smaken får du gärna höra av dig ändå. Ofta finns det fler och ibland är beskrivningarna här inaktuella, då många katter förändras under sin första tid hos oss.

De katter som presenteras i par vill flytta tillsammans. Katter trivs generellt tillsammans och då flera av våra katter har en trasslig bakgrund hittar de inte sällan en kompis redan hos oss. Vi vill därför inte dela på dom igen. Att ha två katter är oftast mindre jobb än att ha en.