PG: 64642-2 Swish:1236640064
072-5566090
info@djurskyddetvasterbotten.se

Luna

Luna

Vi fick ett mail från Lunas nya familj där hon funnit sig väl tillrätta!

Hej!
Efter drygt två år tänkte jag att ni kanske vill veta hur det har gått för lilla Luna.

När Luna flyttade in hos mig i september 2013 var hon en väldigt rädd och skygg liten tjej. Dock fann vi varandra väldigt fort och redan efter någon timme under sängen kom hon fram och la sig bredvid mig i soffan. Hennes utveckling har gått väldigt snabbt. Hon är fortfarande lite skeptisk när det kommer folk och hälsar på, men får hon bara vara ifred brukar hon rätt snart komma fram och spana in vem som hälsar på. De flesta är dessutom mer än välkomna att komma och gosa med henne och hon spinner högt och ljudligt. Hon springer fortfarande och gömmer sig om någon knackar på dörren, men så länge man låter bli det är hon lugn.

Hennes stora intresse är att kolla på TV. Nyheter är alltid spännande och hennes stora favorit är Leif GW Persson. Att spana ut genom fönstren är ett annat stort nöje. Speciellt på somrarna då många fåglar samlas på taken runt om. Gos är självklart alltid välkommet precis som god mat. Hon är väldigt kräsen med maten och det finns bara några få val som accepteras. Tonfisk är den stora favoriten. Sömn ägnar sig Luna väldigt mycket åt och hon är extremt morgontrött. Hon brukar ligga och sova ett par timmar efter att jag kliver upp och sedan makar hon sig sakta upp.

Luna är en extremt snäll och försiktig tjej. Två gånger har jag blivit klöst och både gångerna skedde det av misstag under intensiv lek. Klorna får dock inte klippas. Luna får panik när hon blir fasthållen. Att bära henne är inte att tänka på och hon väljer alltid att ligga bredvid, inte uppe på. Men även om hon bara väljer att ligga bredvid så ska hon alltid ligga så nära och tätt inpå som det bara går.