PG: 64642-2 Swish:1236640064
072-5566090
info@djurskyddetvasterbotten.se

Love & Flinga

Love & Flinga

Vi har fått ett mail från två tidigare katter, via deras nya matte Christina!

”Hej alla katter och medarbetare på Djurskyddet i Umeå.

Här kommer en hälsning från oss, Flinga och Love, vi hoppas att ni kommer ihåg oss. Det är nu precis ett år sen vi flyttade till vårt nya hem i Skellefteå. Resan hit var verkligen ingen höjdare, så låååååångt vi var tvungna att åka. Men det var det värt för ni skulle se vårt nya revir, det är hur stort och spännande som helst, vi har till och med en egen liten bäck, men det bästa av allt – det finns nästan inga bilar alls här.

Jag, Love, gillar verkligen mitt nya revir, för jag är en riktig utekatt. Det har många härliga ställen att vara på och skogen den är toppen. Jag har också ett stort uteförråd där jag ligger och myser mest varje dag. Människorna har lämnat en springa i dörren så jag kan gå in och lägga mig när jag vill. Dessutom har de fixat en skön bädd åt mig. Superhärligt när det regnar och blåser småspik. När det däremot är fint väder ligger jag hellre i skogen eller på lekstugans trapp och myser, för där kan jag ha lite koll på läget också. När jag inte ligger och sover eller jagar möss så vill jag sitta i knäet och mysa med mina människor, det tycker jag är toppen.

Jag är helnöjd med min tillvaro här – det är bara ett problem – kattluckan! Kan ni fatta att man måste lära sig såna grejer också, hur kul är det? Först hade människorna en gammal liten kattlucka som jag till slut började gilla – det är ju trots allt ganska smart att man får bestämma själv när man ska gå ut eller in. Men nu har det bytt till en ny och större lucka som ska vara så fiffig att den läser av våra chip i nacken så att bara jag och Flinga kan gå ut och in. Men varför ändra det jag till slut lärt mig att gilla?? Ok, ut kan jag väl gå men in – nä fy va jobbigt, jag fattar inte hur det ska funka, mycket bättre att bli insläppt av människorna.

Jag, Flinga, gillar också det nya livet på landet. Jag tycker om att människorna är hemma ganska mycket så jag får vara med när det händer saker. Dessutom är det så tryggt att vara med människorna för då kommer inte grannens kattkille och stör mig. Han gillar inte att vi har kommit och inkräktat på ”hans” revir. Men om han stör mig så säger jag ifrån och så springer jag in och gömmer mig, toppen med kattlucka alltså. På tal om kattluckan – Love gillar den inte – men oss emellan tror jag bara att han är lite lat. Han ser ju hur jag gör så det borde inte vara så svårt – men lära gamla hundar sitta, ni vet……

Mina dagar spenderar jag med att leka, klättra i träd eller mysa nära människorna eller i den nya fåtöljen de har köpt. Den är toppen, men tyvärr upptagen ibland, det gäller att hinna först! Jag ligger också ute i det stora katthuset som fanns här när vi kom, där är det mysigt att sova och slippa regn och rusk. På nätterna gillar jag mest att ligga på min mjuka pall bredvid mattes säng, då blir jag ofta kliad på magen och det är en riktig höjdare.

Nu önskar vi er alla andra katter hos Djurskyddet Lycka till och hoppas att ni också hittar nya härliga revir där ni kommer att trivas lika bra som vi gör.
Människorna hälsar också att dom tycker att vi är fantastiska och att vi sprider jättemycket glädje i deras liv – såklart!!!…….vi är ju katter!”