PG: 64642-2 Swish:1236640064
072-5566090
info@djurskyddetvasterbotten.se

Alfred

Alfred

Nya matte och husse berättar efter 1½ år:

När Alfred kom till oss var han väldigt skygg och ville vara för sig själv för det mesta och ville inte mysa eller liknande. Det pågick i nästan 5 månader, tills vi flyttade från Sävar till en lägenhet i centrala stan. Vi var oroliga för Alfred, som han heter nu i våran familj, att han inte skulle trivas eftersom han i Sävar hade tillgång till utevistelse. Men snacka om att vi är förvånade. Han är som en annan katt, har accepterat till fullo att han inte kan gå ut och blivit otroligt social, busig, mysig och snackar som aldrig förr.

Han har två syskon också, vid namn Doris och Håkan, som var lite tveksamma mot Alfred från början men nu går det nästan inte att separera Alfred och Doris. Alfred har just fyllt 12 år men är lika pigg som sina syskon och det är så otroligt roligt att se. Och han är ingen liten kille heller. Han har väldigt stor integritet och vill inte lägga sig i knät men han kan ligga bredvid en i soffan och lägga en tass på ens ben. Han är även en mycket klok man och när man säger något till honom kan han blinka med ena ögat precis som att ”jag förstår precis vad du menar husse”.

Vi älskar honom otroligt mycket och hoppas att vi får ha med honom i våra liv långt framöver!

PS. Hans favoritplats är i lådan som han ligger i på en av bilderna!

 

Jag kan i alla fall säga från min sida att ta en katt från Djurskyddet är bland det bästa jag har gjort och man får en sån varm känsla i magen. Alfred är nog den katt jag mest fastnat för i mitt liv och då har jag haft katt sedan jag föddes. Vi skulle gärna kunna ta fler katter men på grund av för lite utrymme så får det räcka med de tre charmmonstren vi har idag.